Puutaivaan Tikut – Vaskiolla vuodesta 2003 toiminut Teatteriyhdistys Puutaivas ry.:n lastenteatteri.

Tikkujen näyttämöllä on vuosien mittaan syntynyt lukuisia onnistumisen elämyksiä, jotka ovat tuoneet iloa myös katsomoon. Käy katsomassa näytelmäarkistoamme!

Kerhotoiminta

Näytelmäkerho alkaa syksyllä koulujen alkaessa. Syyskauden harjoitukset keskittyvät erilaisiin teatteriharjoitteisiin, ryhmäytymiseen sekä muihin seuraavan vuoden näytelmää tukeviin harjoitteisiin. Loppuvuodesta aloitetaan varsinainen näytelmäharjoittelu. Harjoituksia on syksyllä kerran viikossa, mutta keväällä ennen ensi-iltaa harjoituksia voi olla montakin kertaa viikossa. Esitykset ajoittuvat maalis-huhtikuulle. Harrastus vaatii siis sitoutumista paitsi lapsilta ja nuorilta, myös vanhemmilta, joiden talkooapu mahdollistaa teatterin tasokkaan toiminnan.

Kerhotoiminnan puitteissa on syntynyt monta ensi-iltaa, kanta-esityksiä sekä erilaisia lyhytkursseja teatterin tekemisen eri osa-alueilla. Lisäksi on tehty Susi-Iita kuunnelma, pidetty iltamat, vierailtu Virossa ja Riihimäellä ja kierretty sketsien kanssa tilaisuuksissa.

Perusajatus

Kerhon yleisenä tavoitteena on tarjota vaskiolaisille ja muille lähiseudun lapsille ja nuorille maksuttoman mahdollisuuden osallistua korkeatasoisen teatterin tekemiseen Vaskion kylällä. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki lapset, jotka haluavat sitoutua pitkäjänteiseen toimintaan. Salon kaupungin taloudellinen ahdinko on jatkuvasti vähentänyt palveluita sivukyliltä. Tikkujen toiminnan pääajatus on tukea paikallista lasten harrastustoimintaa, johon osallistuminen on helppoa.

Toimintatapa on lapsilähtöinen ja kaikilla näyttelijöillä on mahdollisuus olla mukana lavastuksessa, puvustuksessa ja tarpeiston tekemisessä. Myös kierrätys on tärkeä elementti toiminnassa, eli käytetyt materiaalit ovat lähes aina kierrätettyjä.

Pikkuteatteri

Puutaivaan Tikkujen esitykset Pikkuteatterissa osoitteessa Säästäjäntie 1, Vaskion Salen vieressä. Katsomoon mahtuu n. 40-45 henkilöä. Katsomo on porrastettu, penkit pehmustettu sekä mm. vanhemmille ihmisille löytyy muutama selkänojallinen tuoli. Räätälöimme ryhmille tarvittaessa jopa oman näytösajankohdan, esim. päivänäytös päiväkotiryhmälle. Kysy lisää!
Kuva puuttuu!
TEATTERI PUUTAIVAS, Tiedustelut ja varaukset 050 518 00 58, puutaivas@hotmail.fi
Copyright @ Teatteri Puutaivas 2013 | Created by Sampo Pitkänen & Heidi Soininen